games

Blackjack for nybegynnere

, Author

Blackjack for nybegynnere

Betsafe tilbyr blackjack spill for alle og enhver. Her finnes profesjonelle varianter for deg som allerede har spilt blackjack i mange år, men også enkle nybegynner-varianter for deg som ønsker å lære deg et nytt kortspill. Blackjack er et av verdens aller mest populære kortspill. Grunnen til dette er at blackjack har enkle regler og at du kan spille en runde blackjack kjapt og enkelt. Liker du kortspill, men synes poker og andre varianter blir for kompliserte og drøye? Da er blackjack spillet for deg. Blackjack kan spilles med en eller flere spillere samt en dealer.
 
I første runde får alle utdelt to kort. Dealeren viser kun ett av kortene sine, mens det andre forbli ukjent for alle spillerne. Bildekort har en verdi på 10, ess kan være 1 eller 11, alt etter hva som er mest gunstig for spilleren mens de øvrige kortene beholder sin vanlige verdi. Målet med spillet er å få en samlet kortverdi på 21. Overgår man 21 er man ute av spillet. Oppnår hverken dealer eller spiller en samlet kortverdi på 21, vinner den som har en samlet kortverdi på nærmest 21.
 
Etter at de første to kortene er delt ut, velger man selv om man vil stå, altså ikke motta flere kort, eller å fortsette å motta kort. Du kan også velge å doble, splitte ned eller overgi deg. Velger du å doble vil innsatsen din bli doblet og du mottar kun ett kort til. Får du to like kort kan du velge å splitte dem, slik at du får to separate hender. Får du utdelt en virkelig dårlig hånd, kan du overgi deg ved å oppgi halvparten av innsatsen din. Ulike blackjack-spill vil ha ulike regler for dobling og overgivelse, sjekk derfor hvilke regler som gjelder før du begynner å spille blackjack hos Betsafe.
 
Det brukes også ulike antall kortstokker når man spiller blackjack, for å kunne regne ut oddsen din, må du vite hvor mange kortstokker som blir brukt i de ulike spillene. Får du utdelt en tokortshånd med en verdi av 21, kalles dette en naturlig blackjack, og du vil vinner 3 til 2 av innsatsen din. For å høyne sjansene for å vinne, lønner det seg å velge en grunnleggende strategi. Det finnes mange ulike strategier og du kan prøve ut de ulike strategiene før du setter i gang på ordentlig, ved å velge å spille noen runder med lekepenger. Strategien vil variere ut i fra om blackjack-varianten du spiller bruker en eller flere kortstokker. Du finner oversikter over gode blackjack strategier på internett.